Spachtelputz

Spachtelputz, ook wel spagtelpoets genoemd, is een kunstof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen. Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 millimeter. Omdat er vaak verwarring ontstaat over spachtelputz en sierpleister willen wij verduidelijken dat spachtelputz een van de vele sierpleisters die zowel te smeren als te spuiten zijn. Sierpleister is een afwerking met hele kleine steentjes, waardoor er een egale, korrelige structuur ontstaat. Zowel sierpleister als spachtelputz is in vele kleuren te verkrijgen.
Wanneer u besluit om spachtelputz op uw wanden te laten spuiten of smeren zijn er verschillende technieken waaruit u kunt kiezen. Afhankelijk van welke stijl uw voorkeur heeft kunt u de keuze maken. Zo is er bijvoorbeeld Barokpleister, Glad Pleisterwerk, Granol etc.Spachtelputz is een kunststof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 millimeter. Spachtelputz is een Duits woord ("Spachtel" = spatel, plamuurmes, "Putz" = pleisterkalk)De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in drie groottes: extra fijn, fijn en middel. Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast. De meest gebruikte kleuren zijn wit en extra wit (voor kleurechtheid op oudere wanden).Spachtelputz bestaat uit hoogwaardig materiaal en kan daarom worden toegepast op buitenmuren. Bijvoorbeeld terraswanden en buitengevelisolatie kunnen worden afgewerkt met Spachtelputz.
 
Voordelen Spachtelputz
  • Het geeft een heel egale en strakke structuur.
  • Kan in een fijne tot een grove structuur aangebracht worden.
  • Geen kleurverschillen of bonte menging.
  • Snel klaar ( heel huis in 2 dagen )
  • Beste kwaliteit gaat langer mee
Spachtelputz, een zeer fraaie afwerking van wanden of plafonds.
 
Welke in duizenden kleuren kan worden aangebracht of standaard wit. Het is in verschillende groftes te verkrijgen van 0,5 tot 5mm.
 
De meest gebruikte soort door ons bedrijf is een spachtelputz van het merk SPS en een korrelgrofte van 1,2 mm, welke net niet te grof en net niet te fijn is.
 
Het aanbrengen van spachtelputz direct op beton kan wel. Maar door vele leveranciers en fabrikanten van sierpleister producten word er aangeraden om deze betonnen wanden eerst te laten voorzien van een dun laagje gips. Daar er nog te veel onregelmatigheden in betonnen wanden kunnen voorkomen, welke later in de structuur van de spachtelputz zichtbaar kan blijven. Denk hierbij aan de vele gaatjes, bobbels en deuken in betonnen wanden.
 
Alvorens de spachtel aan te brengen, dienen de wanden eerst te worden gecontroleerd op beschadigingen en scheurvorming. Indien deze zijn beschadigd of gescheurd dienen deze eerst te worden gerepareerd met gaas en gips. Na droging van deze gips moet er een voorstrijk worden aangebracht. Dit i.v.m. de betere hechting van de sierpleister. De door ons gebruikte spachtelputz blijft na uitharding fexibel, wat als voordeel heeft dat als de ondergrond gaat scheuren, de spachtelputz mee kan rekken. Zodat de scheur niet of langer uit het zicht blijft.
 


 
 
© 2010 Copyright vanderNET stucadoors. Alle rechten voorbehouden.